Ett hållbart Sjöstan temat för ElectriCITY på Sjöstadsdagen

Ett hållbart Sjöstan är en del av Sjöstadsdagen, lördagen den 3 september, och arrangeras av den medborgardrivna föreningen ElectriCITY i Hammarby Sjöstad. Du hittar ElectriCITY i stora tältet på Luma Torg

I fokus för ett hållbart Sjöstan är klimatet och klimatanpassningen för att nå målet att Sjöstan ska vara klimatneutralt år 2030.

Koll på energi? För att nå klimatmålet på max ett ton koldioxidutsläpp per person så måste vi alla tänka om. Hur vi bor, reser, vad vi äter och vad vi konsumerar. Vi måste tänka på vad vi kan göra. Inte världen, utan vi. Här hemma. Vi kan exempelvis värma våra bostäder med förnybar energi och vi kan ladda våra elbilar via solceller och åka tyst utan förbränningsgaser. Framtiden är här redan nu. Vi behöver inte använda mindre energi. Vi ska bara byta till ren energi för att nå klimatmålet av omtanke till miljön och kommande generationer.

Vad kan vi göra i Sjöstan? Kom och prata elbilsladdning, solceller, energigemenskap (mikronät) och energismarta fastigheter med oss under Sjöstadsdagen. Det pågår många spännande projekt i Sjöstaden och tillsammans kan vi bli ännu klimatsmartare. .

Koll på sopsorteringen? Vi har alla någon gång stått där och funderat över hur saker ska sorteras. Passa på att testa dina sopsorteringskunskaper vid vårt återvinningsbord på Sjöstadsdagen. Alla rätt? Du är en sorteringsmästare och då väntar en belöning.

Koll på hållbarhet – Quiz! I Sjöstadsdagens Hållbarhetsquiz kan du testa om du har koll på klimat, energi och återvinning – och vad du kan göra för att leva mer klimatneutralt. Quizet är ett samarbete mellan ElectriCITY och AFRY. Fina priser utlovas. Vinnarna presenteras på stora scenen kl 17.00.

Och missa inte Klimatspanarna där det byggs fågelholkar och bihotell hela dagen!