Nollzon för taxi i Sjöstan

I Hammarby Sjöstad pågår ett arbete för att få samtliga bostadsrättsföreningar att ansluta sig till Nollzon. Målet är att skapa en utsläppsfri stadsdel.

– Hammarby sjöstad ligger i framkant när det gäller energieffektivisering och minskade utsläpp. Vårt nya samarbete med Nollzon är ett betydelsefullt steg i den riktningen och ökar förutsättningarna för att vår stadsdel ska nå Stockholm stads förslag på tuffare miljözoner redan om ett par år, säger Jörgen Lööf, VD på ElectriCITY.

Nollzon är en ideell förening som arbetar för renare och tystare städer. Genom att ansluta sig till Nollzon får man automatiskt en elbil – om sådan finns tillgänglig – då man beställer en taxi. Tjänsten är gratis.

Tidigare kunde endast företagare, organisationer och besöksnäringen ansluta sig till Nollzon, men nu har föreningen uppdaterat sin hemsida så även bostadsrättsföreningar kan anmäla sig. Det är till och med möjligt att ansluta alla adresser i en bostadsrättsförening på en och samma gång. Anmälan görs enkelt via Nollzons hemsida och redan idag är antalet anslutna bostadsrättsadresser 113. En siffra som ökar stadigt.

– Det här är ett resultat av vårt samarbete med ElecrtiCITY. Mycket roligt. Och viktigt. Det är endast genom samarbete som vi kan skapa förändring, säger Jan Mörtstrand som är marknadschef på ABB och sitter i Nollzons styrelse.

Nollzon grundades av Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation. Föreningen är medlem i ElectriCITY.