Ny delningstjänst för privatbilar testas i Sjöstan

Dela din bil med grannen, eller andra vänner och bekanta. Och tjäna pengar på det! Nu lanseras en innovativ – och smartare – mobilitetstjänst i Hammarby Sjöstad, NEVS SHARE. Enkelt och nyckelfritt, bra för plånboken och miljön.

Tjänsten går ut på att privata bilägare hyr ut sin egen bil. Allt hanteras via en app. Här kan man söka och boka tillgängliga bilar och även öppna och låsa bilen med hjälp av en digital nyckel. Bilen, som kan vara din grannes, hämtas och lämnas på samma ställe och är försäkrad hos Länsförsäkringar under hela uthyrningsperioden.

Bakom satsningen ligger bilföretaget NEVS som har sitt säte i SAAB:s gamla lokaler i Trollhättan.

– Vi har snabbat på lanseringen av NEVS SHARE för att vi tror att det just nu, mitt i coronakrisen, kan finnas extra behov av att ha tillgång till bil. Många vill dessutom undvika att åka kollektivt, och vi kommer också se till att det finns desinfektionsmedel i bilarna, berättar Charlotte Eisner, ansvarig för nya tjänster på företaget.

NEVS hanterar allt det praktiska kring uthyrningen. Det inkluderar både kontroll av hyrestagarens körkort och de ekonomiska transaktionerna. Bilägaren får en redovisning av varje färd och användare, och betalningen förs över till ägaren på ett förutbestämt konto varje månad.

– Vår automatiserade betalning registrerar alla kostnader direkt, även bränsle och eventuella vägtullar. Inget krångel eller obehagliga överraskningar – varken för den som hyr eller hyr ut, säger Charlotte Eisner.

Nu bjuds boende och bostadsrättsföreningar i Hammarby Sjöstad in att delta i pilotprojektet, både som bilägare och hyrestagare. Inför premiären erbjuds extra bra villkor. Läs mer på www.nevs.com/sv/share.