ElectriCITY visar upp elfordon på Sjöstadsdagen

Testa elbilar, elcyklar, eltransportcyklar, elmopeder, elsparkcyklar och andra moderna mobilitetstjänster. På Sjöstadsdagen, lördag den 7 september, visar ElectriCITY upp modern mobilitet. Ni hittar oss intill Luma torg, kl 10-15, där alla elfordon kommer att vara uppställda.

– Missa inte detta tillfälle! Kom förbi för ett provåk. Vi kommer ha en unik sammanställning av eldrivna fordon plats. Dessutom massor med information om framtidens mobilitetstjänster, säger Jörgen Lööf, vd på ElectriCITY

Sjöstadsdagen firar 15-årsjubileum i år. Det började i mindre skala i anslutning till GlashusETT. För sju år sedan flyttade evenemanget till Lumaparken, mitt i stadsdelen. Här finns gott om plats för sjöstadsborna att vandra runt bland stånd och utställare. Eller ta en bit mat från någon av Sjöstans alla restauranger, eller handla på en av Stockholms största loppisar eller bara slå sig ned gräset, ta en fika och delta i folkvimlet.

Temat för i år är ”Investera din passion, ditt engagemang och din kunskap i Hammarby Sjöstad så att det blir mera Du i Hammarby Sjöstads framtid”. Arrangören, Sjöstadsföreningen, räknar med minst lika många besökare som förra året, det vill säga 4-5000.

Mitt i vimlet återfinns alltså ElectriCITY som tillsammans med en rad företag visar upp modern mobilitet och berättar om det miljö- och hållbarhetsarbete som föreningen bedriver under projektnamnet Hammarby Sjöstad 2.0. Intressant i sammanhanget är det kommande projektet som ElectriCITY genomför tillsammans med Trollhättan-baserade bilföretaget NEVS i höst. Här kommer Sjöstaden att fungera som en testbädd för en ny mobilitetstjänst, ett transportsystem där en bil delas mellan flera användare och bokas via en app.

På plats på Sjöstadsdagen finns även representanter från Snyggt & Tryggt. Det är en ekonomisk förening som samverkar med Sjöstadsföreningen och på Sjöstadsdagen kommer de att stå tillsammans med polisen. Snyggt & Tryggt har bland annat som mål att utveckla stadsdelens gemensamma lokaler och platser, samarbeta kring underhållsplaner i stadsdelen samt upprätta och genomföra trygghetsplan i samverkan med andra aktörer i området. På Sjöstadsdagen kommer vi berätta mer om detta samt om vårt arbete med bostadsrättsföreningarna. Även nattvandrarna i Hammarby Sjöstad kommer att finnas på plats.