Energisparande iBoxen kommer till Sjöstan

iBoxen är en rikstäckande infrastruktur av leveransboxar för att leverera, returnera och skicka paket. Den är öppen för samtliga transportörer som har verksamhet i Sverige idag. Nu får hela Sverige tillgång till hållbara leveranslösningar och i Hammarby sjöstad är vi tidigt ute.
Hur bra är det då för miljön? I en rapport beställd av World Economic Forum slås fast att en lösning som iBoxen kan generera utsläppsminskningar på närmare 70 procent per paket i en storstad. Motsvarande undersökningar har gjorts av miljökonsultföretaget Tellus21. De har tittat på effekten av iBoxens lösningar i en förort och på landsbygd. I rapporten kan man se en potentiell minskning av utsläpp på uppemot 60 procent när behovet att använda bil för att hämta upp paket blirförsvinnande litet. Något som gynnar både klimatet och miljö där vi bor.

Leveransboxarna från iBoxen har 16 luckor för olika paketstorlekar. Som boende i området kommer man att kunna välja ”sin” box som ett leveransalternativ precis i e-handlarens utcheckning (check out). När paketet är levererat till boxen aviseras mottagaren via sms och i iBoxens app (ladda ned här: www.iboxen.se/app). Då kan man enkelt och säkert hämta ut sitt paket med mobilt Bank-ID.

Här är länk till en film som förklarar hela paketleveransen med iBoxen:
Länk direkt till explainern; https://vimeo.com/639412302

Mer information om iBoxen hittar du här: www.iboxen.se